همشهری آنلاین: مقامات بهداشتی روز جمعه ۲ مه (۱۲ اردیبهشت) از کشف نخستین مورد ابتلای یک فرد آمریکایی در ایالت ایندیانا به ویروس اسرارآمیزی که تا به حال باعث بیماری صدها نفر در خاورمیانه شده است، خبر دادند.

MERS

به گزارش آسوشیتدپرس این مرد پس از اینکه هفته گذشته از محل کارش در عربستان سعودی به عنوان پرسنل بهداشتی به آمریکا بازگشته بود، بیمار شده بود.

به گفته مقامات «مراکز و کنترل و پیشگیری‌ بیماری‌ها آمریکا» (CDC) و مقامات بهداشتی ایالت شمال غربی ایندیانا این مرد که با علائم نشانگان تنفسی خاورمیانه در بیمارستانی در این ایالت بستری است، حال عمومی خوبی دارد.

دکتر آن شاچات، در کنفرانس خبری CDC گفت این ویروس خیلی واگیردار نیست و شناسایی این مورد بیماری «بیانگر خطر چندانی برای عامه مردم نیست.»

این سازمان فدرال قصد دارد که مسافرانی که در حین سفر هوایی این مرد در تماس نزدیک با او بوده‌اند، شناسایی کند؛ هنوز روشن نیست که این مرد چگونه در معرض این ویروس قرار گرفته است.

عربستان سعودی مرکز شیوع نشانگان تنفسی خاورمیانه یا مرس از دو سال پیش تا کنون بوده است. این ویروس در بهار گذشته در میان پرسنل بهداشتی به خصوص در افراد مشغول به کار در چهار بیمارستان در این کشور شیوع یافته بود.

هنوز اعلام نشده است که شغل این مرد آمریکایی در عربستان دقیقا چه بوده یا اینکه آیا او در درمان بیماران مرس شرکت داشته است یا نه.

تا به حال دست کم ۴۰۰ نفر به این بیماری تنفسی مبتلا شده‌اند و بیش از صد نفر از آنان به علت این بیماری درگذشته‌اند. همه این بیماران با منطقه خاورمیانه یا افرادی که به آن سفر کرده بودند، ارتباط داشته‌‌اند.

کارشناسان می‌گویند با گذشت زمان ظهور ویروس مرس در آمریکا، مانند آسیا و اروپا، اجتناب‌ناپذیر بود.

دکتر دبلیو آیان لیپکین، متخصص مرس از دانشگاه کلمبیا می‌گوید: «با توجه به ارتباطات بینابینی گسترده در جهان ما دیگر ممکن است نیست ویروسی مانند مرس فقط به یک منطقه محدود بماند و به جاهای دیگر نرسد.»

ویروس ایجادکننده مرس به خانواده‌ای از کوروناویروس‌ها تعلق دارد که باعث ابتلا به سرماخوردگی و نشانگان شدید حاد تنفسی یا سارس- عامل مرگ ۸۰۰ نفر در جهان در سال ۲۰۰۳- هم می‌شوند.

ویروس مرس در شترها یافت شده است، اما کارشناسان هنوز نمی‌دانند این ویروس چگونه به انسان‌ها انتقال یافته است. این ویروس می‌تواند از شخصی به شخص دیگر سرایت کند، اما به گفته دانشمندان این انتقال فقط پس از تماس‌های نزدیک رخ می‌دهد. ضمنا همه افرادی که در معرض این ویروس قرار می‌گیرند، بیمار نمی‌شوند.

اما به نظر می‌رسد این ویروس میزان کشندگی به طور غیرمعمول بالایی در میان افراد بیمار شده داشته باشد- بر حسب برخی از تخمین‌ها حدود یک سوم افرادی که بیمار شده‌اند، در گذشته‌اند. این میزان بسیار بالاتر از درصد مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزای فصلی یا سایر عفونت‌های معمول است. البته این ویروس به اندازه ویروس آنفلوآنزا، سرخک یا سایر بیماری‌ها مسری نیست.

در هر حال حاضر واکسن یا علاجی برای این بیماری وجود ندارد و درمان خاصی به جز تخفیف دادن علایم در دسترس نیست.

کد خبر 258277

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز